Близо 70 социалисти и симпатизанти на Левицата учредиха днес ново идейно-политическо

...
Близо 70 социалисти и симпатизанти на Левицата учредиха днес ново идейно-политическо
Коментари Харесай

Социалисти учредиха в НДК ново обединение в БСП

Близо 70 социалисти и симпатизанти на Левицата учредиха през днешния ден ново идейно-политическо обединяване Платформа „ Социализъм XXI век “ след полемики за бъдещето на Българска социалистическа партия в зала 6 на НДК. Учредителният конгрес се състоя, до момента в който на " Позитано " 20 върви съвещание на Националния съвет на водената от Корнелия Нинова партия за избистряне на предизборната тактика за предварителния избор на 11 юли.  

Сред учредителите на новата платформа са Георги Пирински, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Юрий Асланов и Велислава Дърева, която съобщи, че след неуспеха на парламентарните избори е било наложително водачът на партията Корнелия Нинова да подаде. „ Мисля, че политическата просвета и честност изисква съответният ръководител да вземе своето решение и да си подаде оставката, тъй че ние не вършим партия в партията. Ние сме партия, тъй като има Българска социалистическа партия, която е на 130 години, има една паралелна партия, лидерска, която е на пет години “, сподели тя, представена от БНР.

Според Георги Пирински би трябвало да се направи сериозен разбор по какъв начин Българска социалистическа партия да се върне във водеща политическа позиция.

В срещата и учредяването на новата платформа участваха още проф. Ваня Добрева, Ана Пиринска, Ана Ананиева, Валери Жаблянов, Явор Куюмджиев, проф. Димитър Генчев, Георги Тодоров, Чавдар Георгиев, Георги Божинов, Емил Костадинов, Лъчезар Костов, Янчо и Иван Такови, Ненко Темелков, Христо Монов, Петко Тодоров и др. Към тях се причисли и представителят на служебното държавно управление Антон Кутев.

В края на форума, учредителите одобриха манифест, в който се споделя, че Българска социалистическа партия е позволила груби политически неточности и се настоява за нова предизборна платформа и нови лица, съобщи БНР
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР